Ladattavia ohjeita ja esitteitä

Tältä sivulta voit ladata erilaisia ohjeita ja lomakkeita itsesi ja sairastuneen avuksi.

"20 faktaa syömishäiriöstä, jotka jokaisen tulisi tietää" löytyy täältä. Tämän tietoiskun pohjana on käytetty mm. amerikkalaisen NEDA:n (National Eating Disorder Association) materiaalia.

Tuottavatko ymmärtämättömät vaikka ehkä hyvää tarkoittavat perheenjäsenet ja sukulaiset käyttäytymisellään harmia? Onko heidän käyttäytymisensä triggeröivää sairastuneelle? Tästä voit ladata heille annettavan lyhyen ohjeen siitä, miten rajoittavaa syömishäiriötä sairastavan kanssa kannattaisi toimia koskien mm. ruokaa, ruokailuhetkiä ja kehopuhetta.

Syömishäiriö vaikuttaa monella tavalla nuoren koulunkäyntiin, ja monet asiat koulussa voivat helpottaa tai hidastaa toipumista. Tästä voit ladata lyhyen esitteen siitä, miten koulu voi auttaa syömishäiriön voittamisessa. Sama informaatio löytyy nyt myös omalta nettisivultaan täältä.

Tästä voit ladata kouluruokailujen järjestämisavuksi tarkoitetun lomakkeen, jossa sovitaan miten sairastunutta tuetaan ruokailuissa. Kiitos Carean (nykyinen KymSote; Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymä) syömishäiriöhoidon ammattilaisille tästä materiaalista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustelu on hyvästä! Toivomme asiallisia ja rakentavia kommentteja nimellä, nimimerkillä tai ilman nimeä. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.