Uusi Maudsleyn malli: Työkalupakki sairastuneen auttamiseen kotona

Uusi Maudsleyn metodi on perhepohjaisen hoidon kehittäjien muotoilema "työkalupakki", jonka tarkoituksena on varustaa sairastuneen läheiset samanlaisilla taidoilla kuin mitä käytetään syömishäiriöiden osastohoidossa. Työkalupakin tavoitteena on vähentää läheisten ahdistusta ja hätää tilanteesta sekä tarjota keinoja kommunikaatioon sairastuneen kanssa tämän itsetunnon parantamiseksi ja paranemismotivaation herättelemiseksi.

Maudsleyn työkalupakki ei ole terapiamuoto (vrt. perhepohjainen hoito), eikä korvaa muuta syömishäiriön hoitoa. Se on valikoima taitoja ja keinoja, joita läheinen voi käyttää minkä hyvänsä hoitomuodon yhteydessä. Tässä blogissa hakusanalla "työkalupakki" löytää kirjoituksia, jotka käsittelevät näitä taitoja. Tärkeänä osansa on myös omien reaktiomallien tunnistamisella ja muokkaamisella, jotta syömishäiriötä ylläpitävät tekijät eliminoitaisiin kotoa.

Uuden Maudsleyn menetelmän pohjalta on tehty myös Mielenterveystalo.fi - palvelun omavalmennusohjelma, jota läheiset voivat hyödyntää syömishäiriötä sairastavan auttamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keskustelu on hyvästä! Toivomme asiallisia ja rakentavia kommentteja nimellä, nimimerkillä tai ilman nimeä. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.